Tema: Udda (19/365)

Ett lite udda foto… Dels är det udda av den anledningen att det står en sådan bänk och bord ute på en brygga. Sedan har jag skapat en hdr av bilden och då får det udda effekter. Jag tycker väl inte att den blev så himla bra, men har inte orkat fixa till den till det bättre, så det här är en oredigerad hdr-bild.

 

Tema: Udda

Annonser
Categories: 365 foton 2014, Foton - Övrigt | Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , | 4 kommentarer

Inläggsnavigering

4 thoughts on “Tema: Udda (19/365)

 1. Jag tycker den blev jättefin! Har inte riktigt koll på vad HDR innebär, mer än att man använder sig av fler bilder i ett speciellt bildredigeringsprogram? Magiskt skimmer! Fint 🙂

 2. Hej Anette! En hdr gör man genom att man (kan man säga) staplar flera likadana foton med olika exponering (olika mörka och ljusa) på varandra. De stora kontraster som man upplever med vanliga foton försvinner. Det som var riktigt mörkt på en av ursprungsbilderna, blir ljusare och det som var riktigt ljust blir mörkare. Fler detaljer kommer fram och även färger framträder på ett annat sätt. En HDR-bild kan man skapa i Photoshop, och även i speciella program som är till för det. T ex Photomatix Pro och HDR Efex Pro som jag använder. I dessa program skapas HDR:en och man får ett antal olika alternativ eller mallar eller vad man nu skall kalla dem, som skiljer sig åt en del. Man väljer den ”mall” man vill utgå ifrån och finjusterar den så som man vill ha den, sparar den och är den exakt så som man vill ha den är det klart, men det går ju förstås att efterbehandla ännu mer i Photoshop eller andra bildbehandlingsprogram.

  Jag har aldrig testat att använda Photoshop till att skapa en hdr, men det är nog inte så svårt som man kan tro. Photomatix och Efex Pro är mycket lätta att använda – och roliga!

  Jag driver faktiskt en grupp på Facebook som handlar om HDR-fotografering. Den heter ”HDR-gruppen” och har adress: https://www.facebook.com/groups/hdrgruppen/?fref=ts Du är välkommen på ett besök och även som medlem om du vill lära dig hur man gör sånt här. =)

 3. Åh, vad spännande! Tack för en tydlig förklaring! Det måste jag prova förstås 🙂 Skall kika in på er sida!

  • Hej igen! =)

   Jag har skrivit ett litet allmänt inlägg om det här med att skapa hdr. Bland annat visar jag tre av de bilder jag använt till slutresultatet. Den ena bilden är väldigt ljus, den andra lite mitt emellan och den sista är mörk. Jag har också skapat två stycken hdr-bilder av samma foton, men i två olika program. Resultaten blir inte identiska och man kan ju dessutom justera dem väldigt mycket i de program som de skapats i. Kika gärna på det om du vill!

   https://acfoton.wordpress.com/2014/02/12/skapa-hdr/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: